Cicle de Literatura concentracionària

La Biblioteca del Poble Sec-Francesc Boix i David Serrano organitzen el primer Cicle de Literatura Concentracionària, amb el suport del Memorial Democràtic, la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona.

El Cicle ha estat pensat per ser una primera aproximació a la terminologia i a alguns dels noms canònics de la literatura generada pel pas pels camps de concentració nazis.

David Serrano diu a la presentació:

“La literatura dels camps nazis és hereva de la literatura de la condició humana: de Malraux a Camus, de Faulkner a Camus. Ens mostra fins a quin punt l’home és capaç de suportar i sobreviure a l’horror, i, alhora, de què és capaç l’home quan situa la ciència i la tècnica al servei de l’eliminació de l'”altre”.”

Le dues primeres sessions són les següents (totes elles a les 19h, a la sala d’actes de la biblioteca: c. Blai, 34. Metro Poble Sec):

14 febrer dimarts: “Panoràmica de la literatura dels camps nazis: claus d’interpretació i propostes de lectura”, DSB

21 febrer dimarts: “Montserrat Roig-Joaquim Amat-Piniella, la memòria catalana dels camps nazis: del 20 aniversari de la Roig al centenari d’Amat”, DSB

La resta de dates són 29 febrer, 6 de març, 14 de març, 19 de març, 22 març i 29 de març.

Quant a davidserranoblanquer

(Sabadell, 1966)
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació, Llibres, Memòria democràtica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Cicle de Literatura concentracionària

  1. Teresa Malé ha dit:

    Un cicle molt interessant David, faré el possible per assistir-hi.

  2. Fabiana ha dit:

    un blog muy interesante.

Deixa un comentari